Cover Image

Yealink hard factory reset

28 November, 2018 - Geschatte leestijd: 3 minuten

De makkelijkste manier om een Yealink telefoon een factory reset te geven is om 5 seconden de OK knop in te drukken en dit te bevestiggen. Alleen nu heb ik een aantal keer mee gemaakt dat het via deze weg niet mogelijk is. Dit omdat de telefoon in een bootloop terecht is gekomen of dat er een firmware update is mislukt.

Een andere manier om toch een factory reset te doen is om het toestel in Recovery Mode te zetten en dit te annuleren. Want na het annuleren doet het toestel ook een factory reset. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen.

Haal het toestel van het stroom af, zet het toestel weer aan en druk de Speaker toets in (tegelijk met wanneer het toestel weer aan het stroom komt).

Yealink speaker knop

Laat de Speaker toets pas los als je onderstaande scherm ziet en druk op X.

Yealink recovery mode

Het toestel gaat nu een aantal keer herstarten, geef dit even tijd en haal niet zomaar de stroom van het toestel af. Na 5 á 10 minuten is het toestel weer klaar voor gebruik.

Zelf gebruik ik het toestel in combinatie met het NFON* platform, ik heb hierin ook mee gemaakt dat het toestel een bepaalde firmware versie niet slikte en dat ik in het NFON platform een toestel eerst op een oudere firmware moest zetten. Via deze methode werkt het dan ook en wordt er een nieuwere firmware versie geïnstalleerd of juist gedowngrade.

Dit heb ik overigens getest met Yealink toestellen van het type T42G en T46G, maar dit zal zeker ook op andere modellen in deze serie werken.

*Zelf kom ik niet op de website omdat ik SSL3 en TLS 1.0 protocol support heb uitgezet, maar de website ondersteund niks nieuwers.... Zie ook SSL Labs en check hier ook eens je eigen website.!

Update 13-3-2019
Inmiddels werkt de site van NFON met nieuwere TLS veries!