Cover Image

Problemen met het updaten van een UniFi AP

16 Januari, 2019 - Geschatte leestijd: 2 minuten

In 2014 zes accespoints in gebruik genomen van Unifi Ubiquiti en werken tot de dag van vandaag nog super goed. Inmiddels zitten we wel op een totaal van negen accespoints, maar dan hebben we ook overal bereik. Ook hebben we daarmee op de drukste plekken accespoint met wifi AC mogelijkheden.

Begonnen met een zelfbouw controller, maar €80,- voor een Cloud Key maakt de boel nog makkelijker te beheren en voor alle accespoint komen nog regelmatig updates uit. Het is ook mooi om te zien hoe het product zich blijft ontwikkelen. Verder zijn de accespoints goed geprijsd en ben ik blij dat ik toch niet voor Meraki of Aruba oplossing ben gegaan.

Enige wat ik wel minder vind, is dat ze de producten wel erg aan hun eigen ecosysteem proberen te kopellen (wat ik ook wel snap...). Maar het werkt ook prima met je eigen routers en switches. Alleen je moet wel goed opletten m.b.t. de verschillende poe standaarden. Achteraf gezien was het wel beter geweest dat we net wat meer geld hadden uitgegeven zodat dit bij alle accespoint het zelfde is.

Voor het eerst heb ik nu eigenlijk een probleem met de update van een oudere standaard UniFi AP, deze zat op firmware 4.0.14.9736 en wilde niet updaten naar 4.0.15.9872 je drukt op de update knop, de accespoint krijgt wel een herstart maar er gebeurd eigenlijk niks.

Probleem is dat de accespoint zelf niet bij het internet kan om de update binnen te halen. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door de controller de update te laten cachen en dan de update opnieuw te doen.

Unifi Ubiquiti Firmware-cache

Hierna zitten alles accespoints weer netjes op de zelfde firmware.